Ik weet nog goed dat Sissie inmiddels alweer anderhalf jaar geleden met al haar enthousiasme bij ons binnen stapte op kantoor. Eigenlijk precies op het juiste moment want we zaten op dat moment druk in de voorbereidingen van een nieuwe verpakking voor onze choco’s.

Onze custom, gepersonaliseerde choco’s want op CHOCSTAR.nl kun je namelijk zelf een choco samenstellen, in een paar simpele stappen en met keuze uit (h)eerlijke Belgische chocolade en meer dan 70 ingrediënten. De chocolade wordt hartstikke handmade –lees: ambachtelijk- bereid in ons chocoladelab in Amsterdam. Alle choco’s worden vervolgens per brievenpost naar onze klanten verstuurd  en daar is waar Cordupack in beeld komt.

De verzending van onze choco’s is een superbelangrijk onderdeel van onze business; we spreken niet voor niets van ‘een feestje in je brievenbus’, ons wensenpakket was dan ook niet het makkelijkste! Samen met Sissie en haar collega’s hebben we een voor een de eisen weten te tacklen en zijn we tot een custom verzendverpakking gekomen die zowel functioneel als optisch perfect aansluit bij CHOCSTAR. Allereerst is de grootte, of eigenlijk de dikte van de verpakking een belangrijk issue. In verband met de verzendkosten maar ook het verrassingseffect hebben wij er namelijk voor gekozen al onze choco’s te verzenden als brievenbuspost. En dus mogen de pakketjes niet te dik zijn zodat alle choco’s ook daadwerkelijk door de brievenbus passen, derhalve dienen de doosjes binnen de restricties van PostNL te vallen. Met de huidige doosjes kunnen we tot 5 choco’s verzenden per brievenbuspost. Check; brievenbusrestricties! 

  • Breuk is daarnaast een serieuze uitdaging waar we in het verleden veelvuldig mee te maken hebben gehad en waarvoor we veel verschillende dingen hebben geprobeerd. Het was heel prettig te ervaren dat Sissie dit onderdeel serieus nam en samen met haar ontwerpers met een mooie oplossing in de vorm van een inlay op maat is gekomen. Aan de buitenzijde van de inlay zitten als het ware 2 stootranden waardoor het chocoladedoosje beschermd wordt. Check; breuk! 
  • Zowel de doosjes als de inlays worden plano geleverd waardoor wij, ondanks onze beperkte opslagruimte, voldoende voorraad kunnen aanhouden zodat we altijd voldoende doosjes hebben. Check; beperkte opslagruimte! 
  • En mochten we, en dat gebeurt nog wel eens als hofleverancier van o.a. Sinterklaas en de Kerstman, ineens enorm veel orders krijgen en snel wat extra voorraad  en dus een iets snellere levering dan normaal nodig hebben dan regelt Cordupack dat. Check; flexibele leverancier!  

Ikzelf en de inpak-Oempa Loempa’s hier in het chocoladelab zijn supertevreden met de verzenddoosjes en de prettige samenwerking met Cordupack!

Annefrid Imenkamp
Chief Executive Chocolate Maker