Van Berkel Trading B.V. (Betra) is importeur van schoonmaak hulpmaterialen en schildersgereedschappen. Het bedrijf bestaat ruim 30 jaar.

Het assortiment wordt grotendeels onder het merk BETRA op de markt gebracht. Daarnaast omvat het artikelen van andere merken waarvoor als importeur en/of distributeur wordt opgetreden. Deze merken zijn Unger glaswasmaterialen, Curver afval- en opbergbakken, Tiger toilet- en badkameraccessoires, Mapa/Spontex sponzen en HCS HACCP schoonmaak hulpmaterialen. Het HCS assortiment voldoet aan de strenge eisen volgens de HACCP normering die internationaal gelden.

Bezems en stelen worden sinds jaar en dag los van elkaar geleverd. Meer en meer is er, zowel in de detailhandel als bij professionele groothandel, vraag naar compleet gemonteerde bezems. Een borstel met steel, stevig vastgezet middels een metalen steelverbinding. Geen probleem, maar moeilijk te verpakken en kostbaar voor wat betreft transport. Samen met Betra ontwikkelde Cordupack een palletdoos waarin een groot aantal complete bezems verpakt kunnen worden.

De heer Fon Cremers directeur Betra; “Betra had een nieuwe manier van verpakken nodig, een verpakking die aansluit bij de huidige eisen van de klant. Een efficiënte en simpele verpakking waarin verschillende soorten bezems kunnen worden verpakt en nog betaalbaar ook. Die vraag hebben wij voorgelegd aan Cordupack. Een hele uitdaging! Cordupack ontwikkelde een kartonnen verpakking. Een doosinterieur en -deksel met een flexibel gatenpatroon. Een oplossing die niet alleen kostenbesparend en veilig is bij transport, maar die ook nog eens kan fungeren als display in de verkoopruimte!”