Eerste Popsicle Bar in Nederland geopend in Amsterdam

Afgelopen maart opende de eerste Popsicle Bar in Nederland de deuren: IJsmanschap. Het concept, door ondernemer Martijn Doets opgepikt vanuit Amerika, is simpel: ambachtelijk ijs op een stokje.

Met smaken als Champagne-framboos, Marsala met gepocheerde vijgen en Vietnamese Iced Coffee op de ijskaart, tilt hij de huidige ijscultuur naar een hoger niveau. In de nieuwe urban hotspot in Amsterdam West wordt ook koffie geserveerd door hun samenwerking met het koffielabel Lot Sixty One Roasters. Dit bedrijf koopt zijn koffiebonen direct in bij de boeren zelf.

IJs op een stokje
IJs op een stokje kennen we wel, maar bij IJsmanschap worden alle ijsjes handgemaakt, zonder rare toevoegingen. Het ijs dat ontstaat is heerlijk zacht met een minimale hoeveelheid lucht. Dit komt de intense en pure smaak van de gebruikte ingrediënten ten goede. De popsicles kunnen aangepast worden met chocolade topping en praline van vers geroosterde amandel- of hazelnootjes. Omdat het ijs handgemaakt wordt, kan ijsmaker Doets zijn fantasie de vrije loop laten. ‘Maar niet alle ijsjes zijn zo exotisch hoor. Ik probeer wel een stap verder te gaan met mijn smaken en vind het fantastisch om nieuwe dingen uit te proberen.’

Door het overweldigende succes zijn er steeds meer horeca ondernemingen die hun zomerassortiment willen uitbreiden met de popsicles van IJsmanschap. Deze worden uiteraard verzonden in dozen gemaakt door en ontwikkeld in samenwerking met Cordupack!

Kijk voor meer informatie ook eens op ijsmanschap.nl