Vanaf 1 januari 2016 zijn gratis plastic tassen niet meer toegestaan. Het doel is om zwerfvuil op straat en in zee tegen te gaan en verspilling van grondstoffen te voorkomen. In Nederland gebruiken alle consumenten samen ieder jaar zo’n 3 miljard plastic tasjes. Een groot deel belandt in de afvalbak en een ander deel wordt zwerfafval. De Europese Unie heeft daarom alle lidstaten verplicht het gebruik van plastic tassen te verminderen. Nederland voldoet met het verbod op gratis plastic tassen aan deze Europese verplichting.

Decokay `Mooi thuis in Huis`

Decokay is dé specialist op het gebied van totale woninginrichting. In alle vestigingen kan de consument terecht op het gebied van verf, gordijnen, behang, vloeren en raamdecoratie. Decokay heeft 40 vestigingen door geheel Nederland. Decokay onderscheidt zich door het geven van een goed advies en vakmanschap.

Ook voor alle Decokay vestigingen is het weggeven van draagtassen aan klanten ‘gewoon deel van de service’. Bovendien is een draagtas voor retailers een reclamemiddel. Een manier om herkenbaar te zijn in het straatbeeld. Door het wegvallen van de draagtas moest worden gezocht naar een pasklaar alternatief. Eddo Wassink , directeur bij Decokay, kwam met deze vraag terecht bij Cordupack. Samen met Arnold Liethof van Cordupack is op basis van de behoeften in alle vestigingen ten aanzien van presentatie, productbescherming, handling, opslag & transport en milieu-eisen gekeken naar de beste verpakkingsoplossing. Verschillende modellen zijn gemaakt en uiteindelijk is gekozen voor een zeer handzame bedrukte tray.

Eddo Wassink ; onze klanten zijn erg tevreden met de handzame tray. Erg praktisch; de klant gebruikt de tray als opbergtool tijdens de verfklus. Bovendien is de tray representatief en ecologisch verantwoord.