Producenten van levensmiddelen zijn zich steeds meer bewust van de invloed van verpakkingsmaterialen op de voedselveiligheid. Er zijn standaarden ontwikkeld, die laten zien, welke hygiëne-eisen afnemers stellen aan leveranciers van verpakkingsmaterialen.

Hygiënestandaard voor massief karton en golfkarton succesvol! De FEFCO en de ESBO, die de Europese industrie voor massief karton en golfkarton vertegenwoordigen, hebben een eigen standaard opgesteld om: “te voldoen aan markteisen met betrekking tot hygiëne t.b.v. de voedingsmiddelenindustrie”.

Onze afnemers vragen om GMP/hygiënemanagement, zodat bij de productie van de verpakkingen, die we leveren, de kwaliteit, hygiëne en traceerbaarheid worden beheerst.” Cordupack beschikt over het FSCC 22000 certificaat. De hoogste certificering op het gebied van voedselveiligheid voor de golfkarton industrie.

De food markt is dan ook een groeiend segment binnen onze klantenkring.