Wat is FSC? FSC staat voor Forest Stewardship Council® Dit is een organisatie die zorgt voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. In het kort betekend dit dat bij de kap van hout uit een FSC gecertificeerd bos rekening gehouden wordt met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Voordat er gekapt wordt zal er gekeken worden of dit niet te veel negatieve gevolgen heeft voor de flora en fauna. – Houthakkers moeten zich aan bepaalde regels houden zodat de houtkap in veilige omstandigheden gebeurd. – Een gekapt stuk bos zal een jaar of 30 met rust gelaten worden zodat het weer kan herstellen.

Hierdoor gaan er dus geen stukken bos verloren door de houtkap. – Op een beheerd stuk bos is controle zodat zo’n stuk bos minder risico loopt om illegaal gekapt te worden voor andere doeleinde zoals het aanleggen van palmolie of sojaplantages. Cordupack kan golfkartonnen dozen leveren met een FSC claim van 70 %.

Dat betekent dat minimaal 70% van het hout of de houtvezels afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos. Het overige deel moet afkomstig zijn uit gerecycled materiaal of uit een FSC gecontroleerde bron.