Jaargang 5, nummer 18
Nieuwsbrief Cordupack
 
 
 
 
 

Lente...

Hoewel de nachtvorst nog zorgt voor de koude nachten en ochtenden, de oostenwind ons nog steeds de ijzige koude brengt, is de meteorologische lente dan eindelijk begonnen en is het 1e kwartaal bijna ten einde.

Wij kunnen nu al terugkijken op een zeer goed 1e kwartaal, waarin onze groeiprognoses worden bevestigd.
Hierdoor waren wij genoodzaakt constructief oplossingen te bedenken om onze productie te optimaliseren en levertijden weer terug te brengen naar het niveau dat u van ons gewend bent.

De eerste 3 maanden heeft het integreren van het nieuwe softwarepakket in onze organisatie voor de nodige hobbels gezorgd en hebben wij daardoor weer gezien hoe onze collega’s Cordupack als hun eigen bedrijf zien. Ze hebben hun ziel en zaligheid gestoken in de implementatie van het pakket met zo min mogelijk hinder voor onze klanten. Daar zijn wij ongelofelijk trots op.

Begin februari hebben wij met onze medewerkers en hun partners ons 25 jarig bestaan mogen vieren. In het pittoreske Kamerik werden wij allen verwacht voor het middagprogramma; een tour- en puzzeltocht door de omgeving met oude VW Kevers. Wij hebben van alles gezien, van hilarische momenten tot puur fanatisme van collega’s om te winnen. Het avondprogramma bracht ons naar het Stadshotel van Woerden. Het aantal medewerkers is de laatste jaren behoorlijk toegenomen, waardoor wij alle kamers van dit authentieke hotel hebben kunnen boeken voor deze nacht.

Het leuke hiervan was dat er ook een bruidssuite beschikbaar was. Deze suite hebben wij ter beschikking gesteld aan de collega die ons kon overtuigen waarom hij of zij deze suite zou toekomen voor deze nacht. Typerend was dan weer dat deze collega zich niet zichzelf had aangemeld, maar dat hij was voorgedragen door een collega. Het avondprogramma had een informeel karakter en bestond uit een aantal toespraken, een walking diner en een drankje. Ondanks dat een aantal collega’s de denkbeeldige lampen hebben uitgedaan, zaten wij allen ’s ochtends weer fris aan het ontbijt. Een mooie afsluiting van een geslaagd uitje, waar wij met trots op terugkijken.

Begin maart heb ik zelf samen met mijn gezin mogen genieten van een supermooie wintersport in Frankrijk, waar het ’s nachts -30 graden Celsius was in een dorp op 1800 meter hoogte. Overdag de hele dag snowboarden en genieten van de zon, mijn gezin en vrienden, waar dan aan het eind van de middag een lekker glas wijn klaar stond. Voor mij persoonlijk is dit één van de mooiste vakanties die ik jaarlijks mag maken. De hele dag met mijn vrouw en kinderen actief bezig in een totaal andere omgeving waarvan wij intens genieten. Toch ben ik dan elk jaar weer blij als wij allen weer heelhuids zijn thuis gekomen.

Ik begon al met het woord “Lente” aan het begin van deze nieuwsbrief; een mooi jaargetijde, waar de natuur lijkt te ontwaken en de mensen gelukkiger lijken. Doordat de dagen lengen en er meer zon is, komen de lentekriebels naar boven, tevens worden de stofjes serotonine en dopamine aangemaakt. Die stofjes zorgen voor een opgewekt en gelukkig gevoel. Wij hopen dan ook dat de meteorologische lente voor een ieder het echte lente gevoel gaat opleveren.

Ik wens u dan ook mooie maanden toe en alvast veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief.

 
 

GEZOND ONTBIJTEN IS GEEN KUNST!

Elke dag gezond ontbijten: iedereen kan het! Daarom was ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’ het thema van de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt . Een ontbijtjubileum met meer scholen dan ooit! Van 6 tot en met 10 november 2017 gingen op 2.900 basisscholen in het hele land ruim een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op school. En in 270 stadhuizen en drie musea. Ook afgelopen jaar is er weer een uitgebreid ontbijtpakket samengesteld. Het uitgebreide pakket is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt, met nog meer variatie in lekker brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Er viel dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. Bakkers, supermarkten en verschillende partners maken dat samen mogelijk. Onze klant Productiemannen uit Zevenaar verzorgt elk jaar het drukwerk en de praktische begeleiding van het ontbijtpakket. Dennis Sanders van de Productiemannen; “Voor ons is de samenwerking met Cordupack voor het realiseren van de Amerikaanse vouwdozen waarin de pakketten aan de scholen werden verstuurd, prima verlopen. Het voordeel van Cordupack was de snelle levertijd van de speciale dozen op maat. Tot op het laatst konden we de formaten en oplage nog wijzigen. Uiteindelijk heeft Cordupack ruim 25.000 dozen voor ons kunnen maken. En in de juiste kwaliteit, zodat de pakketten ook zonder beschadigingen goed stapelbaar waren.”

www.schoolontbijt.nl

 
 
 
 
 

De economische groei voor 2018 wordt geschat op 3½%

De verwachting voor 2019 is nog eens een groei van 2½%. Voeg daaraan toe, dat er steeds meer goederen bij webshops besteld worden, die meestal in een passende, helaas nog te vaak in een veel te grote, doos verpakt worden en u zult begrijpen dat de vraag naar verpakkingen enorm stijgt.

Dat merken wij. Golfkarton is nog altijd een fantastisch product om goederen te verzenden en om eventueel als retour verpakking te gebruiken. Daarnaast wordt momenteel 95% van het verbruikte golfkarton gerecycled. Normaal gesproken start onze productie in januari op een wat lager pitje. De hectische maanden voorafgaand aan de feestdagen zijn voorbij, iedereen is nog een beetje aan het uitbuiken en pakt de dagelijkse gang van zaken weer op.

Dit jaar is dat anders. We zijn overgeschakeld op een nieuw software systeem en dat is wennen. Voor onze medewerkers op kantoor, maar ook in de productie, omdat we daar nu ook met scanners en barcodelezers de voortgang van onze productie op de minuut kunnen volgen.

Daarnaast waren we even het inzicht in onze capaciteit kwijt en stroomden de bestellingen binnen. Onze toeleveranciers hebben met een grotere vraag te maken en daardoor liepen ook daar de levertijden op tot een, voor ons niet acceptabel, niveau. We hebben dan ook maatregelen getroffen, waardoor we nu op verschillende lijnen 12.00 uur per dag kunnen produceren. Hierdoor kunnen we nu weer kortere levertijden hanteren.

We maken ons zo sterk om u, als trouwe klant, weer de welbekende Cordupack service te kunnen geven.

 
 
 
 
U ontvangt deze e-mail als relatie van Cordupack via het e-maildres {{email}}
Als u geen prijs meer stelt op ontvangst kunt u zich hier afmelden
© 2018 Cordupack