• info@cordupack.nl
  • Call Us: +31 (0)33-25 80 111
  • Zwarte Goorderweg 1A, 3836 PD Stoutenburg-Noord

Er bestaan vele varianten van de golfkartonnendoos. Om al deze soorten gemakkelijk van elkaar te kunnen onderscheiden, is daar iets op bedacht: een code. Voor de nummering van alle soorten dozen is Fefco in het leven geroepen. Fefco is een internationale code voor de uitvoering van een verpakking. Elk model heeft een eigen nummer. Zo heeft bijvoorbeeld een Amerikaanse doos met normale kleppen Fefco-nummer 0201.

Waar komt dit vandaan?

Deze code is opgesteld in samenwerking met ESBO (European Solid Board Organisation). Het bevat een methodische presentatie van alle bestaande ontwerpstijlen voor (golf-) kartonnen dozen, waarbij een codenummer is toegewezen aan elk ontwerp. De code wordt wereldwijd als referentie gebruikt. Fefco staat voor: Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé. Vertaald vanuit het Frans staat hier: “Europese Federatie van Golfkartonfabrikanten”.

Wij helpen u met uw Fefco dozen

Het team van Cordupack helpt u graag bij het bepalen van wat de juiste Fefco dozen voor uw gebruik zijn. Als u liever zelf op zoek gaat, downloadt u hier de Engelstalige Fefco gids. Hierin wordt tevens dieper ingegaan op de verschillende codes en de achterliggende gedachte ervan. Wij zijn telefonisch bereikbaar als u hier graag meer over wilt weten of als u nog verdere vragen heeft. Bel dan naar 033 25 80 111 of stuur ons een mail naar info@cordupack.nl. Daar helpen wij u graag verder met het vinden van de juiste Fefco dozen op maat.

Meer informatie!